ramon marin 2

Ramon Martín de Pozuelo

Investigador i co-coordinador del Màster en Tecnologies per les Smart Cities i Smart Grids de La Salle (URLl)

És enginyer tècnic telemàtic i enginyer superior i Màster en Telecomunicacions i Xarxes, per l’Escola d’Enginyeria La Salle (Universitat Ramon Llull), de Barcelona. Des de l’any 2008 és investigador en el Departament d’Enginyeria de La Salle R&D, on ha treballat a l’àrea de mèdia, xarxes i seguretat i, actualment, forma part del grup de recerca sobre “Internet Technologies and Storage”. Ha participat en diversos projectes de recerca a nivell nacional i europeu relacionats amb diferents camps, entre els quals destaquen, la definició de noves arquitectures de xarxa per a la transmissió de continguts multimèdia, el disseny de xarxes de dades heterogènies i sistemes d’informació per les Smart Grids i les Smart Cities.

Combinant la seva faceta més investigadora amb la docència, imparteix diverses classes dels graus d’enginyeria a La Salle, a més de ser co-coordinador del Màster en Tecnologies per les Smart Cities i Smart Grids, de la mateixa escola.

Helena Murano OEI

Helena Murano

Directora de Turisme de CaixaBank

Llicenciada en Ciències Empresarials per la Universitat de Maryland. Coneixedora d’aquest sector per tradició familiar, ha desenvolupat la seva carrera a la banca durant els darrers 25 anys amb responsabilitats en molts diferents àmbits com a analista de Riscos d’Empreses, directora de Comerç Exterior i gerent de Grans Empreses.

Des de la seva creació l’any 2008, dirigeix el departament de Turisme de “la Caixa” donant suport a les direccions territorials i a la xarxa d’oficines i promovent iniciatives encaminades a donar servei als clients del sector amb especial èmfasi en les operacions de finançament d’inversió hotelera. Per això disposa d’un equip d’especialistes que estan a disposició de qualsevol empresa que pugui necessitar assessorament i finançament per aconseguir nous projectes.

Jordi Schoenenberger OEI

Jordi Schoenenberger

Soci director de la indústria de Travel, Hospitality & Leisure de Deloitte

És soci director de la indústria de Travel, Hospitality & Leisure de Deloitte i també soci corresponsable de l’àrea de consultoria de Productes i Serveis a Catalunya, l’Aragó, les Balears i Andorra.

Compta amb més de 25 anys d’experiència professional en consultoria en àmbits com l’estratègia corporativa i comercial i ha desenvolupat la seva carrera principalment a les indústries d’hostaleria, retail i serveis.

Així mateix, ha treballat amb grans empreses internacionals, liderant iniciatives de transformació orientades a la millora de la rendibilitat del negoci, reestructuracions organitzatives, reingenieria de processos, així com en projectes d’optimització del model comercial i la implementació de centres de serveis compartits.

Jordi William

Jordi William Carnes

Director general de Turisme de Barcelona

Llicenciat en Filologia Germànica per la Universitat de Barcelona. Té un màster en Gestió Pública per ESADE i un Programa d’Alta Direcció per l’IESE. Actualment, ocupa el càrrec de director general al Consorci Turisme de Barcelona.

En una altra ocasió, Carnes ja va ser vicepresident de Turisme de Barcelona en representació de l’Ajuntament de la ciutat. Així mateix, anteriorment, va ser conseller d’Agricultura de la Generalitat i cap de gabinet de la Diputació de Barcelona, entre altres càrrecs.

Entre les activitats socials i polítiques, destaca que és fundador de diverses associacions com el Club Minerva o el Club Churchill, a més de ser membre del Rotary Club.

Samuel Izquierdo

Samuel Izquierdo

Display Sales Manager – Spain & Portugal. TripAdvisor

Samuel Izquierdo és llicenciat en Gestió Comercial i Marketing per l’Escola de Negocis ESIC. Acumula més de 10 anys d’experiència a diferents empreses de l’entorn digital com Orange i una agència de mitjans del Grup WPP. L’any 2007 va passar cap el sector de viatges on després de treballar per a una agència de viatges online, a començaments del 2009 va entrar a TripAdvisor com a primer treballador a l’àrea de vendes a Espanya i on, ara, gestiona una les àrees publicitàries anomenada Display a Espanya i Portugal.

carlos carrasco

Carlos Carrasco

Investigador i membre a l’IESE Cities in Motion Strategies.

És investigador a l’IESE Business School. Anteriorment va realitzar un màster en Polítiques Públiques i Socials a la Unversitat Pompeu Fabra i la Johns Hopkins University. A més va cursar estudis sobre polítiques urbanes a The Johns Hopkins University, sobre finances públiques a la London School of Economics & Political Science (LSE) i exercici del govern a la Universitat de Harvard (Harvard Kennedy School of Governement).

Va treballar com a consultor per al sector públic a l’àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona i com a analista a Planol.info, empresa dedicada a la creació d’observatoris econòmics urbans basats en Open Data i Smart Geo. A més ha col·laborat en diferents publicacions acadèmiques i no acadèmiques i en llibres sobre economia, gestió i estratègia urbana.

gonzalo de castro

Gonzalo de Castro

Director general de TÜV Rheinland

És enginyer industrial, especialitat en mecànica, és director general a TÜV Rheinland Ibérica, Inspection, Certification and Testins, SA (TÜV Rheinland ECT, SA)

PDD per l’Escola de Negocis IESE, màster en Ecoauditories i Planificació Empresarial del Medi Ambient, tècnic superior de Riscos Laborals en les especialitats de Seguretat a la Feina, Higiene Industrial i Ergonomia i Psicosociologia Aplicada.

Ha desenvolupat la seva carrera professional els darrers 17 anys en l’entorn d’estudis d’arquitectura i enginyeria, així com a empreses multinacionals amb diferents responsabilitats en les àrees de negocis de consultoria i formació, seguretat industrial, certificació de productes i certificació de sistemes de gestió de qualitat, medi ambient i seguretat i salut a la feina.

Des de juliol de 2008 està al Grup TÜV Rheinland on va posar en marxa un projecte especial de creixement com a director comercial del Grup a Espanya en l’àmbit de les energies renovables i l’eficiència energètica a diferents sectors econòmics, tenint com a focus principal els sectors turístics, sociosanitari i seguretat alimentària amb l’objectiu de ser un referent a nivell mundial com a empresa independent d’inspecció, certificació i formació.
El maig de 2011 va ocupar la posició de subdirector general de la filial TÜV Rheinland ICT, SA, passant a la posició actual l’any 2013, com a director general.

juan roura

Joan Roure

Professor de l’Àrea d’Iniciativa Emprenedora

Ha estat durant els darrers deu anys membre de l’Internacional Advisory Board (IAB) de l’IESE i en l’actualitat ho és de l’IAE (Argentina). Ha estat professor visitant de la Universitat d’Standford, de l’INSEAD, de Harvard Business School i de CEIBS (Xina). És Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), MBA per ESADE, ISO Harvard Business School i Doctor per la Universitat de Standford.

A més, és president d’AEBAN (Asociación Española de Business Angels Network); és membre del Consell d’Administració de l’Institut Català de Finances i de Vallis Capital Partner, així com també és membre de diversos consells d’administració i consells assessors.

És coautor de la Guia del Buen Gobierno en la Empresa Familiar editada per l’Instituto de Emprea Familiar i és coautor de l’estudi internacional sobre Factors clau en la creació i desenvolupament de Family Offices en el qual han participat més de 100 famílies empresàries.

sanroma

Manel Sanromà

CEO del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya

És director del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya des del 8 de febrer de 2016. És Doctor en Física i llicenciat en Humanitats i professor de Matemàtica Aplicada a la Universitat Rovira i Virgili.

En l’àmbit professional s’ha caracteritzat per posar en marxar nombroses iniciatives entre les quals destaquen TINET, la primera xarxa ciutadana estatal fa ara 20 anys o l’empresa Serveis Públics Electrònics CAT365, l’any 2002.

Igualment ha estat Director de Sistemes d’Informació de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla de Tarragona.
És promotor del domini ‘.cat’ i primer president de la Fundació PuntCat, és membre de la Internet Society. Entre els anys 2011 a 2015 va ser gerent de l’Institut Municipal d’Informàtica de l’Ajuntament de Barcelona.

betimbudzaku

Betim Budzaku

CEO Andorra Turisme

Va néixer a Macedònia, país on va realitzar els seus estudis en Orientalística (especialista en sociologia, economia i mercats d´Orient Mitjà). Després de llicenciar-se es va traslladar a Brussel·les a on comença la seva carrera professional vinculat amb la Comunitat Econòmica Europea activant projectes per al desenvolupament dels països de l´Europa de l´Est.

De la seva llarga trajectòria professional en destaca el càrrec de Director Comercial i Màrqueting de PortAventura responsabilitzant-se de la comercialització i comunicació del resort. Port Aventura ocupa el segon lloc en el rànquing dels resorts temàtics més visitats d´Europa amb quasi 4 milions de visites a l’any.

A l’agost del 2011 s’incorpora a Andorra Turisme on assumeix la direcció de l’empresa.

Andorra Turisme és l’entitat que s’ocupa de la promoció, màrqueting i comercialització de tota l’oferta turística del país. El sector turístic té una gran importància per l’economia global del país amb un pes indirecte del 60% sobre el PIB. Andorra va rebre gairebé 8 milions de visitants durant el 2015.

Juntament al seu bagatge formatiu i d´experiència professional s´hi suma un ampli coneixement sobre els mercats internacionals i el domini de nou idiomes

Foto Xavi

Xavi Tiana

Secretari general de Medcities

Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la UAB- Especialitat de Relacions Internacionals (1994-1996), Màster en Estudis Europeus per la UAB (1997-1998) i Postgrau en Govern Local per la UB (2001-2002).

Des de gener de 2014 fins a l’actualitat és responsable de Relacions Internacionals de l’AMB i, des de desembre de 2015, és escollit Secretari General de la xarxa de ciutats mediterrànies MedCities.

Al llarg de la seva trajectòria professional ha fet tasques de formació i consultoria per diferents organitzacions catalanes i internacionals com per exemple: Comissió Europea, OCDE, Institut Europeu d’Administració Pública, Escola d’Administració, Pública de Catalunya, etc.

Entre 1998 i 2008 va ser tècnic de la Direcció de Relacions Internacional de la Diputació de Barcelona i Cap de l’Oficina de Cooperació Europea. Entre 2008 i 2011 va ser director del Gabinet del Síndic Major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya. Posteriorment, i fins el 2013, va ser cap de l’Oficina de Cooperació Europea de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona.

Les seves àrees d’especialització són: polítiques, programes i pressupostos de la UE; política euro mediterrània; estratègies d’internacionalització dels municipis; preparació i gestió de projectes europeus; treball amb xarxes europees i internacionals; cooperació descentralitzada pública i lobbies i posicionament de cara a les institucions europees.

marisol fernandez

Marisol Fernández

Business Development Manager de Creara

Enginyera Industrial per la UPC, PDD a IESE, postgrau de Màrqueting Digital en INESDI i en Protocol i Gestió d’Esdeveniments a la UPF. Ha dirigit l’Associació Espanyola de Domòtica i Inmòtica i l’Associació Espanyola de Cogeneració.

Actualment treballa en la consultora d’eficiència energètica Creara Energy Experts com a Business Development Manager i col·labora amb diferents mitjans sectorials.

Creara és el lider espanyol del projecte NEZEH, NEARLY ZERO ENERGY HOTELS.internacionals; cooperació descentralitzada pública i lobbies i posicionament de cara a les institucions europees.

Albert isern1

Albert Isern

CEO de Bismart

Bismart és una empresa especialista en Big Data. Bismart converteix el caos de dades en un mecanisme de rellotgeria. Les solucions Big Data de Bismart proporcionen coneixement sobre el comportament de compra dels turistes, ofereixen rutes intel·ligents per a gaudir de les millors vacances de la teva vida i a partir del reconeixement facial ofereixen ofertes turístiques segons l’estat emocional, l’edat o el gènere.

Albert fundà Bismart fa 6 anys, com a resultat de la seva passió per la innovació, la seva ambició per afrontar nous reptes i la seva experiència de més de 15 anys. Des de la seva creació, Bismart ha guanyat prestigiosos premis, com el premi Barcelona Capital Emprenedora 2009 i el Microsoft Worldwide 2013 & 2015 Partner of the Year en Business Intelligence.

L’Albert és Màster en Màrqueting i Gestió Comercial per l’Escola de Negocis ESADE i Enginyer tècnic en Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya.